Kalfsvlees in Roomsaus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de champignons in dunne plakjes en snipper de ui en de knoflook. Het in dunne plakjes gesneden vlees licht kruiden met zout, peper en paprikapoeder. Doe de bloem in een schaal en meng het vlees hier doorheen. Laat de boter uitbruisen in een koekenpan en braad het vlees snel aan onder voortdurend roeren tot het goed begint te kleuren. Na 2 minuten de ui, knoflook en ontbijtspek toevoegen en laat dit nog 3 minuten meebakken en goed blijven doorroeren. Voeg de champignons erbij. Blus het geheel af met 1 dl. witte wijn, en laat het geheel licht inkoken Voeg daarna de room toe. Weer doorroeren en het geheel nog 5 minuten op een laag vuur laten doorkoken. Op smaak brengen met wat peper, zout en wat druppels citroensap. De fijngehakte peterselie erover strooien en direct serveren.

Kalfsvlees in Roomsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept
Saffraanrijst met kalfsvlees
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse doperwten met sjalot en mosterd
15 min Bijgerecht
Bekijk recept