Kalkoengebraad met roze pompelmoes en veenbessen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Kruid het gebraad met peper en zout en bak het aan alle zijden bruin in wat boter, schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees, snij in partjes en vang het sap op.
- Snij de uien in ringen, schik de uien rond het gebraad e giet het opgevangensap over het vlees.
- Bereid de bouillon, laat afkoelen en schep er het vet vanaf met een schuimspaan.
- Laat het gebraad verder bakken gedurende ongeveer 45 minuten op een zacht vuurtje met het deksel op de pan, draai regelmatig om en overgiet om de tien minuten met de bouillon, zodat er steeds voldoende vocht is. Tien minuten voor het einde de pompelmoezen bijvoegen.
- Bestrooi gul met peper, maar wees spaarzaam met zout (de bouillon bevat reeds zout).
- Laat de veenbessenuitlekken en overgiet ze lichtjes met de bouillon en serveer met rijst.

Kalkoengebraad met roze pompelmoes en veenbessen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van wilde eend met veenbessen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Omgekeerd aardappel-stoofpeertaartje
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoengebraad met druiven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen met gebakken aardappeltjes en boontjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met kalkoen en Boursin à la Italia
20 min Voorgerecht
Bekijk recept