Kandeel met bier

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De eierdooiers met de suiker kloppen tot het mengsel bleek en romig is. De kom met het eiermengsel au bain-marie gestadig verder kloppen tot er zich een lint begint te vormen. Goed blijven doorkloppen terwijl het bier en enkele druppels citroensap langzaam worden toegevoegd. Het schuimige mengsel overgieten in glazen en onmiddellijk serveren. Kandeel is een oude benaming voor 'sabayon'. In dit recept wordt gebruik gemaakt van witbier, maar andere biersoorten zoals Kriek of Rodenbach zijn ook zeer geschikt.

Kandeel met bier is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
The Elvis
Snack
Bekijk recept

Kandeel
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kandeel
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
KANDEEL
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Kandeel
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept