Lamsmaaltijdsoep van tomaten, olijfjes en basilicu

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snij de tomaten en de courgettes in blokjes, de wortelen in schijfjes en de ui in stukjes.
- Snij het lamsvlees in heel kleine blokjes.
- Scheur de basilicumblaadjes in reepjes (hou er een paar heel voor de versiering). - Laat de olijfolie heet worden in een ruime kookpot en bak er de blokjes lamsvlees goudbruin in. Voeg de stukjes ui toe en pers er de knoflookteentjes over. Laat gedurende 1 min. al roerend bakken.
- Voeg de tomatenblokjes toe, de schijfjes wortel, de kalfsfond, de suiker en de kruiden (tijm, paprika, cayennepeper en kruidentuiltje). Laat afgedekt gedurende 35 min. sudderen.
- Doe er de courgetteblokjes en de olijven bij en laat nog 15 min. sudderen.
- Roer de verse basilicum door de soep en dien op met Griekse pasta (Punto d'ago, Federici). Geef er naar smaak focaccia of ciabatta bij. Tip - De pasta kan ook in de soep worden gekookt.
- De punto d'ago kan u vervangen door andere kleine pastasoorten, bv. kleine hoorntjes of cavatappi.

Lamsmaaltijdsoep van tomaten, olijfjes en basilicu is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Panzanella
15 min-
Bekijk recept
Tomaat Met Notenvulling
20-30 min -
Bekijk recept
Italiaanse Tomatensoep Met Paprika's
20-30 min -
Bekijk recept

Lamsmaaltijdsoep Van Tomaten, Olijfjes En Basilicum
0-10 min -
Bekijk recept