- Snij het lamsvlees in heel kleine blokjes.
- Scheur de basilicumblaadjes in reepjes (hou er een paar heel voor de versiering). - Laat de olijfolie heet worden in een ruime kookpot en bak er de blokjes lamsvlees goudbruin in. Voeg de stukjes ui toe en pers er de knoflookteentjes over. Laat gedurende 1 min. al roerend bakken.
- Voeg de tomatenblokjes toe, de schijfjes wortel, de kalfsfond, de suiker en de kruiden (tijm, paprika, cayennepeper en kruidentuiltje). Laat afgedekt gedurende 35 min. sudderen.
- Doe er de courgetteblokjes en de olijven bij en laat nog 15 min. sudderen.
- Roer de verse basilicum door de soep en dien op met Griekse pasta (Punto d'ago, Federici). Geef er naar smaak focaccia of ciabatta bij. Tip - De pasta kan ook in de soep worden gekookt.
- De punto d'ago kan u vervangen door andere kleine pastasoorten, bv. kleine hoorntjes of cavatappi."}}