Lekkerbekham

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Per persoon een dikke plak ham inwrijven met wat peper en een halve eetlepel geraspte sinaasappelschil. De boter verhitten en daarin de ham aan beide zijden goudbruin bakken. Blussen met een derde van het sinaasappelsap. Op een zacht vuur nog 5 minuten laten sudderen. Het vlees uit de pan halen en warm houden. De rest van het sinaasappelsap in de pan gieten, kruiden met peper en zout en 5 minuten goed laten doorsudderen. Het maiszetmeel oplossen in een beetje sap en hiermee de saus aandikken. De sinaasappelen pellen, de witte velletjes verwijderen en verdelen in partjes. De saus zeven in een pannetje en er de sinaasappelpartjes bijvoegen. De likeur door de saus roeren. De waterkers zeer fijn hakken en over de warme ham lepelen. De ham in de saus leggen en enkele minuten zachtjes laten doorwarmen. Serveren met aardappelpuree of rijst.

Lekkerbekham is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker