Lemon pie

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- verwarm de oven voor op 200°C. Doe de bloem met de boter, de suiker en een snuifje zout in de mengkom. bewerk met de keukenrobot tot een kruimelig deeg. doe er 2 eetlepels koud water bij. bewerk tot een glad deeg. rol de deegbal in plasticfolie en zet hem 10 minuten in de koelkast - Rol het deeg uit en leg het in een ingevette springvorm (18 à 20 cm diameter). prik de deegbodem hier en daar in met een vork. bedek 'm met bakpapier en bonen en bak 'm 20 minuten. neem bakpapier en bonen weg. bak nog 5 minuten op 160°C.
- vermeng de bloem en de suiker met 4 dl water. roer goed glad. breng aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. voeg er, van het vuur af, een na een de eierdooiers aan toe. roer telkens goed glad. doe er de citroenschil, het citroensap en de boter bij. klop goed op. schep het mengsel op de voorgebakken taartbodem.
- klop de eiwitten stijf. doe er de suiker bij. blijf opkloppen tot het eiwit glanst en in pieken rechtop blijft staan. schep het eiwitschuim op de taart. zet 25 tot 30 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven. laat 5 minuten afkoelen. ontvorm. serveer warm of koud.

Lemon pie is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpie met kip, champignons en dragon
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Double trouble pie cake
2 uur-
Bekijk recept

Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Rosbief met groenten uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fris gebakje met lemon curd
10 min Nagerecht
Bekijk recept