Lohilaatikko (ovenschotel met aardappelen en zalm)

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de verse zalm in plakjes, de ui in stukjes (of ringen) en doe hetzelfde met de aardappelen Leg eerst de aardappelplakjes, daarna een laag zalm, een laag ui in een lage ovenschaal Ga net zolang door tot er van ieder laag 3 lagen in de ovenschaal liggen; zorg er voor dat de bovenste laag uit aardappelen bestaat Voeg aan elke laag uien citroenpeper en dille toe, naar smaak Los het tarwemeel op in koud water en voeg hieraan room en zout toe (als u koksroom gebruikt is tarwemeel om te binden niet nodig) Giet het roomwater mengsel zo over de bovenste aardappellaag dat deze niet door het roomwater bedekt wordt Bak de schotel op 200 °C tot de bovenste laag bruin wordt; dit duurt ca. 20 minuten Doe daarna de temperatuur omlaag tot 135 - 170 °C en laat de schotel nog ongeveer een uur staan, tot de aardappelen gaar zijn Het gerecht wordt lekkerder naarmate het langer in de oven op een lagere temperatuur blijft staan

Lohilaatikko (ovenschotel met aardappelen en zalm) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept