Luikse koffie

5 sterren op basis van 1 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Plaats vier glazen met een voetje in de diepvriezer, 1/2 uur voor je de koffie opdient. Zet 40 cl zeer sterke koffie. Klop de room lichtjes op. Meng in een grote kom het ijs met 15 cl hete koffie. Verdeel het ijs over de glazen die net uit de diepvriezer komen en giet de jenever bij de rest van de koffie. Giet die koffie dan over het ijs. Leg de slagroom er als een derde laag op en versier met koffiebonen en een snuifje cacao.

Luikse koffie is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Café frappé
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Koffie-crème brûlée met kardemom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Spuitchocolade
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vegetarische pensen met appels, noten en Luikse siroop
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept