Luikse wafels

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de boter. Zeef zelfrijzend bakmeel. Splits de eieren. Meng de boter met alle suiker en de eidooiers en spatel het gezeefde bakmeel voorzichtig door het dooiermengsel en meng het tot een gladde massa. Mix de eieren in een vetvrije kom stijf. Spatel het eiwit door het dooiermengsel. Laat het deeg opstijven in de koelkast. Verhit het wafelijzer en vet het in met olie. Maak balletjes van het deeg. Leg een deegballetje in het midden van het wafelijzer, doe hem dicht en bak in ca. 2-4 minuten een goudbruine wafel. Bak op dezelfde wijze de rest van de wafels.

Luikse wafels is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafels met slagroom en kersen
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met kardemom-gemberroom
5 min Nagerecht
Bekijk recept

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vegetarische pensen met appels, noten en Luikse siroop
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept