Lychees met zalm

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In een de zeef zalm uit blik goed laten uitlekken en de velletjes en graatjes verwijderen. Maak vervolgens in een kom de zalm fijn en knip daarboven de bieslook fijn. Roer er vervolgens doorheen: slagroom, citroensap, mosterd, kerriepoeder, peper en dillekruid. Het zalmmengsel is klaar. De volgende stap is zo’n 24 lychees en een eetlepel kappertjes afgieten en droogdeppen. Snijd de gerookte zalm in reepjes van 3 x 8 cm. Vervolgens breng je het geheel samen. Vul de lychees met een puntig theelepeltje hoog op met het zalmmengsel. Dan een reepje zalm eromheen rollen en met cocktailprikker vaststeken. Als finishing touch doe je aan het puntig uiteinde van de prikker een kappertje. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten en je geestelijk voorbereiden op je staande ovatie. Voor nog wat meer aankleding kun je een klein bedje van tuinkers aanbrengen.

Lychees met zalm is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zomer-bowl
10 min
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken fruit met roomijs
15 min Nagerecht
Bekijk recept