Maatjes op een bedje van veldsla

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de afgeriste sperzieboontjes 8 minuten blancheren in gezouten water, laat ze uitlekken en spoel ze meteen af onder koud water. Pel de tomaat, snijd hem in vieren en lepel de pitjes eruit. Boor het klokhuis uit de appel en snijd hem doormidden. Snijd de boontjes, de tomaat en de appel in kleine blokjes. Snijd het voetje van de rozetjes veldsla (houd 4 rozetjes opzij voor de garnering). Leg de blaadjes in een bak met ijskoud water om ze te spoelen, laat ze uitlekken en dep ze droog. Snipper enkele blaadjes fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus en meng de blokjes sperzieboon, tomaat en appel en de versnipperde veldslablaadjes met de saus. Schik een bergje van dit mengsel op het midden van vier borden. Haal de twee filets van elk maatje uit elkaar. Laat tegen elk bergje vier filets aanvlijen. Schik rond de maatjes een waaier van veldslablaadjes en leg een rozetje veldsla op de top van het gerecht. Serveer met een ijskoude jenever.

Maatjes op een bedje van veldsla is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lentehutspot met kibbeling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tartaar van maatjes met komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tortilla wraps met Noorse maatjes
Lunchgerecht
Bekijk recept
Slaatje van maatjes met groene appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept