Macaroni met savooikool

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Kook de koolbladeren 3 minuten en spoel ze. Klop de kaas op met 2 eetl. room, peper en zout en muskaatnoot. Laat het spek in dobbelsteentjes uitbakken. Fruit de schijfjes wortel, de versnipperde ui en de uitgeperste knoflook in wat spek­vet. Voeg de gepelde tomaten bij het spek en de groenten en laat alles 15 minuten afgedekt stoven. Voeg van het vuur, de rest van de room toe en kruid de saus eventueel nog wat bij. Vermeng de uitgelekte deegwaren met reep­jes savooikool, het mengsel van kaas en room en de tomatensaus. Giet het geheel in een beboterde oven­schaal. Strooi er de geraspte kaas over en zet de schotel 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

Macaroni met savooikool is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hoeve-ei in een beursje van savooikool en spekjes
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrolletjes met varkensfilet
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Savooikool In Roomsaus Met Karwijzaad
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde Savooikool Met Pancetta En Knoflook
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mac 'n cheese met broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kibbeling met romige worteltjesmacaroni
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept