Normandische saus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Smelt de boter in een pannetje, zonder het te laten kleuren, en roer er de bloem door tot een mooi glad sausje. Voeg nu de warme visfumet geleidelijk toe; telkens een beetje als het vorige beetje geheel is opgenomen. Laat het sausje nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Klop de eierdooier met de room in een kommetje los, roer er wat van de warme saus door en meng dit weer door de saus in het pannetje. Roer de saus op een klein vuur goed door tot ze gebonden is. Smelt de 20 gram boter in een klein pannetje en stoof hierin de gesneden champignons 10 minuten. Voeg deze toe aan de saus. Maak het geheel af op smaak met wat zout en peper.

Normandische saus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept
Normandische appeltaart
2 uur-
Bekijk recept
Hammetje op Normandische wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept