- De knoflook pellen en fijnsnijden. De reuzel in een ruime pan smelten. Uien en knoflook hierin glazig fruiten. Naar de zijkant van de pan schuiven.
- De vleesblokjes in de pan doen en aanbraden. Het paprikapoeder erover strooien.
- Al roerend laten smoren, tot al het poeder met vet is doordrenkt. Dan de bouillon en twee derde van de wijn toevoegen. De pan met deksel anderhalf uur op zacht vuur laten smoren. Intussen de parika's schoonmaken en doormidden snijden. De tomaten pellen en van pitjes ontdoen. Ze grof snijden. De aardappelen schillen, in blokjes snijden en in water met wat zout precies gaar koken. Paprika en tomaat bij het vlees in de pan doen. Nog een half uurtje laten stoven. Met zout, peper en Rosenpaprika op smaak brengen. De aardappelen afgieten en door de gulyas roeren. De rest van de rode wijn erbij gieten. De pan van het vuur halen en er de zure room door roeren. Serveren in diepe borden. Echt stevig boerenbrood erbij geven.
- De Hongaren eten csipetke door hun gulyas.
- Kneed een deegje van 200 gram bloem met ei en wat zout. Maak hier kleine vlokjes van en laat die een minuut met de gulyas meekoken."}}