Origineel kerstbrood

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak van de bloem, het zout, de basterdsuiker, de geraspte citroenschil, het ei, de gist, de lauwe melk en de gesmolten boter een soepel deeg. Laat het deeg op een tamelijk warme, vochtige, tochtvrije plaats rijzen (30 à 45 minuten). Wel de krenten en rozijnen, laat ze uitlekken en drogen. De droge krenten en rozijnen, de gesnipperde sukade en de oranjesnippers in het deeg vouwen en erdoor kneden. Duw het deeg uit tot een dikke, ronde plak. Leg ze op een ingevet bakblik , leg de rol amandelpers ongeveer in het midden en sla het deeg zodanig dubbel dat het omgeslagen gedeelte iets kleiner is dan het onderste. Laat het deeg opnieuw rijzen (30 à 45 minuten); bestrijk het daarna dun met boter. Het bakblik in een zeer hete oven ( 220 °C) plaatsen, het brood gaar en bruin laten worden ( 30 minuten). Besprenkel het brood in de oven met vrij veel water, laat het daarna nog enige minuten in de hete oven staan en laat het op een rooster afkoelen. Intussen het brood enige keren met boter bestrijken en dik met gezeefde poedersuiker bestrooien. Bind ter decoratie het rode lint om het brood en steek het takje hulst ertussen.

Origineel kerstbrood is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Vanillekipferl
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kerstbrood Met Bosbessenjam En Gebakken Banaan
0-10 min -
Bekijk recept
Kerstbrood 2
0 min
Bekijk recept
Kerstbrood
0 min
Bekijk recept

Snelle watermeloensalade
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mediterraan stoofvlees met pesto
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met rodekool-citrussalade
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruschetta’s met rosbief en aspergetips
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept