Oud-Hollandse kipstoof

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Wrijf de kipfilets in met peper en zout. Pel de ui en snipper deze. Breek de chocolade in kleine stukjes.
- Hak de noten fijn en houd enkele noten achter voor garnering. Verhit de boter in de braadpan en bak de kipfilets in ca. 5 minuten rondom bruin.
- Neem de kip uit de pan. Bak de ui ca. 3 min. samen met de geperste knoflook.
- Voeg toe: kaneel, ketoembar en chilipoeder. bak dit al roerend ca. 1 min. Voeg de gezeefde tomaten en de chocolade toe, met het bouillontablet. Breng het mengsel aan de kook en laat het zonder deksel op de pan ca. 3 minuten inkoken. Af en toe roeren. Rozijnen erdoor roeren.
- Leg de kipfilet weer in de saus en laat deze zonder deksel op een zachte warmtebron in ca. 8 min. gaar worden. Neem de kipfilet uit de pan en leg deze op een voorverwarmde schaal.
- Hak de peterselie en roer deze door de saus, samen met de gehakte noten. Maak de saus af met de room. Serveer de kipfilet met de saus en garneer het gerecht met de noten.

Oud-Hollandse kipstoof is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kipstoof met groene kool
30 min-
Bekijk recept
Romig lentestoofpotje met kip
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipstoof met granaatappel, walnoten en advieh en granaatappelsap
2 uur-
Bekijk recept
Franse kipstoof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse broodsalade met sardines
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Torta di noci
30 min Nagerecht
Bekijk recept