Paddestoelen-wijnsaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de gedroogde paddestoelen ca. 15 min. in heet water tot ze zacht zijn; ze moeten net onderstaan. Knijp de paddestoelen uit en snijd ze in smalle reepjes. Pel de sjalotten en de knoflook, snipper ze fijn, borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak de sjalot- en knoflooksnippers, de paddestoelreepjes en de spekblokjes ca. 3 minuten in het bakvet van het vlees, voeg de champignons toe en bak ze ca. 5 minuten mee. Voeg de fond, de wijn, de laurier en de tijm toe en breng de vloeistof al roerende aan de kook. Laat de saus in ca.15 minuten iets inkoken. Maak intussen beurre mani?, prak de boter en de bloem goed doorelkaar. Roer de creme fraiche door de saus, breng haar weer aan de kook en bind de saus door er vlokje voor vlokje de beurre mani? door te kloppen. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Paddestoelen-wijnsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept