Paprikasoep

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 240°C (gasstand 9). Maak 1,5 liter bouillon met behulp van de kippevleugeltjes. Rooster intussen de paprika's ongeveer 30 minuten of tot ze zacht en rondom bruin zijn, en keer ze daarbij eenmaal. Doe ze 10 minuten in een dichte zak van polyethyleen om het ontvellen te vergemakkelijken. Terwijl de paprika's nog warm zijn, de steekjes eruit snijden, de zaadlijsten en het zaad verwijderen, dan boven een kom ontvellen om het vocht op te vangen. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Ontvet de kippebouillon, voeg de paprika's en hun vocht toe en laat dit, afgedekt, ongeveer 20 minuten sudderen. De kippevleugeltjes ontvellen, ontbenen en in stukjes scheuren, dan het kippevlees, samen met de kruiden, aan de soep toevoegen en nog enkele minuten laten koken. Warm opdienen.

Paprikasoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met aubergine
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep
Bekijk recept
Romige paprikasoep met tilapia
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met aubergine
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep
Bekijk recept
Romige paprikasoep met tilapia
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept