Pudding met ahornsiroop

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de rozijnen en rum in een kom en laat 15 minuten koken. Vet een vuurvaste diepe kom in. Doe 75 gram gedroogd fruit en de amandelen in de kom. Meng 25 gram boter, en bedek hiermee het fruit en de noten. Roer de rest van de boter, suiker en ahornsiroop schuimig. Voeg een voor een de eieren en het amandelraspel toe. Roer voorzichtig de bloem, amandelpoeder en kaneel door het beslag. Voeg ten slotte de rest van het fruit, noten, rozijnen en 1 eetlepel mandarijnsap toe. Doe het beslag in de kom en strijk het glad. Maak een vouw in een stuk bakpapier (want bij het stomen zet het beslag uit) en bind het met keukentouw vast over de kom. Bevestig aluminiumfolie over het bakpapier en stoom de pudding 2,5 uur. Laat de pudding 5 minuten rusten alvorens hem uit te draaien. Serveer de pudding met extra ahornsiroop. De pudding kan op voorhand bereid worden, maar moet dan wel 1 uur gestoomd worden voor het opdienen.
Voorbereiding
stijd: 3 uur

Pudding met ahornsiroop is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept
Zoete-aardappelpuree van de BBQ met ahornsiroop en pecannoten
10 min
Bekijk recept
Eendenhaasjes met kersen-biersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Griekse bougatsa
70 min Nagerecht
Bekijk recept
Frambozendroom
25 min Nagerecht
Bekijk recept