Voorbereiding stijd: +/- 20 minuten, kooktijd: +/- 45 minuten op een zacht vuurtje Een beetje olie in een pan gieten (gebruik een vrij grote pan) De paprikas in grote stukken snijden en in de olie doen.Laten bakken - 10 tot 15 minuutjes - tot ze lichtbruin gebraden zijn, maar niet aangebrand. Ondertussen de tomaten in 4 stukken snijden en ziften.De tomaten voldoende laten uitlekken, zodat het vocht en de pitten verwijderd worden. Wanneer de stukken paprika aangefruit zijn, de stukken tomaat toevoegen. Het teentje look in plakjes snijden. Zout, peper en paprika toevoegen naar eigen smaak (licht of stevig gekruid) .Regelmatig roeren en laten inkoken op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 45 minuten. Het losgekomen vel van de tomaten eventueel verwijderen. Deze ratatouille kan worden geserveerd bij een steak met frieten, bij brochettes (rund, kalf, uien, tomaten, paprikas, ananas ), met rijst of pasta. Ook heerlijk is enkele lepels ratatouille in een pan, twee eieren erover en even laten bakken. Deze ratatouille kan ook koud gegeten worden. Twee lepels ratatouille op een klein vers stokbrood, overheerlijk!
Provençaalse ratatouille van Gérard Touitou is een recept van Jerryke's Cuisine