Provençaalse relish

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Paprika’s halveren, pitten, witte tussenwanden en steel verwijderen, in kleine blokjes snijden en van elke soort 100 g afwegen. Tomaten wassen, laten uitdruppen, kruisgewijs insnijden, in kokend water leggen en vervolgens laten schrikken onder koud water, schillen, het vruchtvlees in kleine blokjes snijden en 300 g afwegen. Aubergines wassen, afdrogen, de eindjes afsnijden, in kleine blokjes snijden en 200 g afwegen. Courgettes wassen, afdrogen, de eindjes afsnijden, halveren en ontpitten, in kleine blokjes snijden en 200 g afwegen. Knoflookteentjes pellen en door de knoflook! pers halen. Doe de groenten, de wijn, de wijnazijn, de tomatenpuree en de geleersuiker in een kookpot. Breng dit alles onder voortdurend roeren aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken (regelmatig omroeren). Breng de relish op smaak met zout, cayennepeper, knoflook en tijm. Vul vervolgens de klaargezette potjes tot aan de rand met de relish, sluit ze af met een Twist-off® deksel, draai de potjes om en laat ze zo ongeveer 5 minuten staan. Relish is een pittig gekruide bereiding van groenten en smaakt uitstekend bij bijvoorbeeld vlees zoals worst en hamburgers, vis, fondue of gepofte aardappelen.

Provençaalse relish is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Dubbele cheeseburger met tomaat-ui-augurkrelish
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pitabroodjes met lamsvlees en tomatenrelish
25 min
Bekijk recept
Pompoenrelish met witte kaasblokjes
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knoflook-viskoekjes
25 min Snack
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept