Pot au feu met kippenbout

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe het water in een ruime pan en voeg er de kruiden, specerijen, selder- en peterseliestengels aan toe. Breng aan de kook en laat de kippenbouten in de bouillon zakken. Temper het vuur en kook de bouten in 15 minuten zachtjes halfgaar. Snijd de wortels en de prei in plakjes, maak de boontjes schoon, versnipper de sjalotten, snijd de raapjes in blokjes (of verdeel de broccoli in roosjes) en voeg de groenten (behalve broccoli) aan de bouillon toe en kook nog eens 10 minuten. Indien broccoli word gebruikt deze 5 minuten voor het einde van de kooktijd toevoegen. Schep vervolgens alles uit de bouillon en houd warm. Laat de bouillon op hoog vuur inkoken en bind af met de boter. Mix het basilicum met de look en olijfolie tot een gladde massa in de keukenmachine en voeg toe aan de saus. Verdeel de bouten en groenten over vier soepborden, giet er de saus over en garneer met gehakte peterselie en selder. Serveer er aardappeltjes bij.

Pot au feu met kippenbout is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante kip van de Antillen met zelfgemaakte pindakaas
2 uur-
Bekijk recept
Joodse kippensoep stap-voor-stap
1u15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Clubsandwich met forelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept