Preisoep

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Prei schoonmaken, d.w.z. de harde buitenbladeren en het worteleind afsnijden. Stelen in de lengte opensnijden, buitenste bladeren uit elkaar buigen en dan onder stromend koud water goed afspoelen (prei wil nogal eens zand bevatten). Goed laten uitlekken en in dunne ringen snijden. Heldere vleesbouillon of water met blokjes aan de kook brengen. Boter in een braadpan laten smelten en daarin de prei al roerend 3 - 5 minuten fruiten. Dan in de kokende bouillon gieten, het vuur op de laagste terugdraaien en nog enige minuten de soep laten trekken. Met versgemalen peper, nootmuskaat en eventueel met zout op smaak brengen. In een schaaltje roert U de room en de dooier door 2 à 3 el soep. Daarmee de peisoep legeren (= licht binden). Daarna de soep NIET meer aan de kook brengen, omdat de eidooier dan stolt. Dit is een licht verteerbare en eetlustopwekkende soep vooraf of een smakelijke tussenmaaltijd met geroosterd brood.

Preisoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Preisoep
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Preisoep met quinoa en krokante bacon
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Preisoep met aardappel
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Preisoep
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Preisoep met quinoa en krokante bacon
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Preisoep met aardappel
30 min Voorgerecht
Bekijk recept