Provencaalse aardappeltaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappelen en rasp ze grof ze grof op een keukenrasp of in de foodprocessor.
- Druk er met de hand het overtollige vocht uit en doe ze in een kom.
- Snipper de uien en doe ze bij de aardappelen.
- Pers er de knoflook bij. Breek er het ei bij en meng met de fijngesneden of verkruimelde rozemarijn en wat zout en peper door elkaar.
- Vet een stenen of glazen quichevorm met een doorsnee van circa 22cm. of een lage ronde ovenschaal goed in met olie.
- Schep er het aardappel mengsel in en strijk de bovenkant glad.
- Bedruppel met de olie en zet de vorm circa 1 uur in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is en de binnenkant gaar.
- Bedruppel tussentijds een keer met olie.
- Zet de taart in de vorm op tafel.
- Deze taart smaakt bij alle groenten en salades en is lekker bij kortgebakken vlees.
- **variatie** - Desgewenst kunt u op regelmatige afstanden zwarte of groene olijven in de taart drukken voor hij de oven ingaat.

Provencaalse aardappeltaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Witlof-aardappeltaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amerikaanse zoete aardappeltaart
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart van Perupas
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart met ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept