Portugees konijn met sjalotjes

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de uien en snipper deze. Wrijf de konijndelen in met zout en peper. Pel de sjalotjes en halveer ze. Maak de knoflook schoon. Verhit in een grote braadpan de olie en bak de ui ca. 3 minuten. Pers de knoflook erboven. Voeg kruidnagels, kaneelstokjes en laurierblaadjes toe. Bak het geheel nog zachtjes 2 minuten. Schep het met een schuimspaan uit de pan. Bak in dezelfde pan de konijndelen in ca. 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg uimengsel, tomatenpuree en bouillon toe. Stoof dit met een deksel op de pan 30 minuten. Voeg aan het konijn sjalotjes, port en 0,15 l water toe. Stoof met een deksel op de pan het konijn op een lage stand 2,5 uur. Schep het konijn in een schaal. Breng het stoofvocht op smaak met peper en zout. Schenk het over het konijn. Geef bij deze stoofpot stokbrood of rijst gemengd met een snufje kaneel. Tip: Neem in plaats van rode port 3 el bessengelei en in plaats van bouillon wildfond. Vervang de rode port door 1 glaasje pernod.

Portugees konijn met sjalotjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met chorizo-tomatensaus
30 min-
Bekijk recept
Rucolasoep met aardappel en bacon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Caldo verde (boerenkoolsoep op z'n Portugees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Portugees visschoteltje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Portugees Gebraden Konijn Met Rozemarijn
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept