Portugees konijn met sjalotjes

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de uien. Wrijf de konijnenbouten in met peper en zout. Pel de sjalotjes en halveer deze. Maak de knoflook schoon. Verhit in een grote braadpan de olie en bak hierin de uisnippers gedurende 3 minuutjes. Pers de knoflook erboven. Voeg nu de kruidnagels, de kaneelstokjes en de laurierblaadjes toe. Bak het geheel nog zachtjes gedurende 2 minuutjes. Schep het mengsel met een schuimspaan uit de pan en bak nu in dezelfde pan de de konijnenbouten in ongeveer 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg het uimengsel, de tomatenpuree en de bouillon toe. Stoof dit alles met een deksel op de pan gedurende zo’n 30 minuten. Voeg aan het mengsel de port, de sjalotjes en 0,15 liter water toe. Stoof met een deksel op de pan het konijnenvlees op een lage stand nog eens 2,5 uur. Schep vervolgens het vlees in een schaal. Breng tot slot het stoofvocht op smaak met wat peper en zout. Schenk het over het vlees. Geef bij deze stoofpot stokbrood of rijst gemengd met een snufje kaneel...

Portugees konijn met sjalotjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met chorizo-tomatensaus
30 min-
Bekijk recept
Rucolasoep met aardappel en bacon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Caldo verde (boerenkoolsoep op z'n Portugees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Portugees visschoteltje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Portugees Gebraden Konijn Met Rozemarijn
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept