Portugese Gazpacho

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ontvel de tomaten en pureer ze met een (staaf)mixer. Schil de komkommer,snijd hem in dobbelsteentjes en doe ze bij de gepureerde tomaten. Snipper de ham fijn en verkruimel het brood. Voeg alles bij elkaar en pureer het mengsel nog een keer. Kruiden met wat azijn,zout en oregano. Pers boven een mooie schaal of soepterrine de teentjes knoflook uit en giet de gepureerde brij erbij. Giet ver vervolgens ijskoud water bij. Het moet een niet al te dikke,koude soep worden. Roer er tenslotte een paar eetlepels olijfolie door. Variatietip: rooster een rode paprika zwart. Verwijder het zwarte vel (wegdoen). Voeg de paprika toe als je de ham en het brood toevoegt en pureer het mee. indien mogelijk voeg enkele fijngesnipperde blaadjes basilicum toe, of en voeg veel verse fijngesneden peterselie toe

Portugese Gazpacho is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gazpacho
5 min
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gazpacho met witte kaas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rivierkreeftjes op Portugese wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Portugese rijstpudding
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
Nagerecht
Bekijk recept