Portugese varkensblokjes

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het vlees enkele uren (beter nog, een dag) op voorhand marineren. Snijd het gebraad in grove blokjes, plet de korianderbolletjes en de look in een vijzel, voeg de paprika, olie, azijn, peper en zout toe. Meng goed en rol de varkensblokjes door dit mengsel. Laat rusten op een koele plaats en meng af en toe. Snijd de ui in plakjes en hak de tomaten grof. Bak de uien en het uitgelekte vlees in een stoofpan.Voeg dan de tomaten, de laurier, de rest van de marinade toe en laat ongeveer 45 minuten stoven op een zacht vuurtje. Dien op met saffraanrijst en bestrooi met verse gehakte koriander.

Portugese varkensblokjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenscari op Antilliaanse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jeroen Meus - Nasi goreng met varkensblokjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rivierkreeftjes op Portugese wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Portugese rijstpudding
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
Nagerecht
Bekijk recept