Ui pellen en fijnsnipperen. Uit pompoen pitjes verwijderen en dik schillen. In blokjes snijden. Pistache pellen en fijnhakken. In pan olie verhitten. Ui fruiten. Knoflook pellen er erboven uitpersen. Voeg de pompoen en de halft van de pistachenoten toe en bak deze +/- 3 minuten mee. Voeg nu 3/4 liter water, bouillontablet, pimentpoeder, tijm, rozemarijn en de ketjap toe. Kook het geheel 30 minuten. Draaizeef (passe vite) op andere pan zetten. Soep erdoor gieten en pompoen door zeef wrijven. Laten afkoelen. Al roerende soep in +/- 3 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over 4 borden verdelen en de rest van de pistachenoten erover strooien. Tip: Voor dit recept moet je de gepelde pistache wel eerst even bakken in de pan met een paar druppeltjes olie, voordat je de noten in het recept gebruikt.Voorbereiding : +/- 50 minutenVoorbereiding : +/- 10 minuten _________________