spoel de pan om met koud water kook de melk voeg de karnemelk toe laat doorkoken tot de wei zich afscheidt giet alles door een neteldoek laat het een nacht verlekken smeer de bakblikjes in met margarine bestuif ze met bloem verwarm de oven op 200°C vermeng de matten met de suiker en de amandelpoeder voeg er twee volledige eieren en twee eierdooiers bij vermeng de ingrediënten klop de twee eiwitten tot sneeuw meng het geklopt eiwit onder het mengsel reinig de tafel bestuif ze met bloem rol de bladerdeeg uit leg de bladerdeeg in de vorm snij het deeg op 1,5 cm van de boord af met een schaar vul de taart voor ¾ met de matten snij een stuk bladerdeeg cirkelvormig uit met een doorsnede van de taartvorm dek de matten af met de bladerdeeg klop het ei los strijk de bovenrand in met het ei plooi de rand om knijp de rand goed dicht strijk ook de rand in met het losgeklopte ei snij de bovenlaag bladerdeeg kruiselings in met een schaar laat de taartjes 40 minuten rusten bak de mattetaart op 220°C gedurende 40 à 50 minuten haal de taart uit de oven