Mechelse Koekoek in abdijbier

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hak de koekoek in stukken. Pel en versnipper de sjalotjes. Maak de champignons schoon en snijd in dunne plakjes. Breng het mengsel boter-olie op braadtemperatuur en laat de stukken koekoek langs alle kanten bruinen. Overgiet met genever en laat flamberen. Voeg de sjalotjes en de champignons toe en kruidt met peper & zout. Laat enkele minuten verder fruiten terwijl u de ingrediënten goed mengt. Overgiet met bier, dek het geheel af en laat de koekoek 45 min op een zacht vuur sudderen. Haal de stukken koekoek uit de braadpan en leg ze op een schotel. Laat het braadvcht verder inkoken en voeg eigeel en verse room erbij. Laat dit mengsel verder inkoken terwijl u het opklopt, maar voorkop dat het aan de kook komt. Proef of het geheel voldoende gekruid is, voeg de peterselie toe en overgiet de koekoek met de saus. Dien op met aardappelkroketjes of pommes dauphine.

Mechelse Koekoek in abdijbier is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

varkenshaasje in abdijbier
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasje met Ardense hesp in abdijbier
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Achels abdijbier
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvlees In Abdijbier
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mousseline met carpaccio van asperges
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mechelse koekoek met sinaasappel en sjalot
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van Mechelse koekoek
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde koekoek met een saus van brie
Hoofdgerecht
Bekijk recept