Ragout van ui met pikante worteltjes

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schraap de wortelen en snij ze in twee of drie stukken. Haal het groen van de lente-uitjes. Was het en snij het in schijfjes. Maak de uitjes schoon. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Verhit de olijfolie in een stoofpan en braad de wortelen even aan, samen met de uitjes en sjalotten. Plet de teentjes knoflook zonder ze te pellen en doe ze bij de groenten. Meng alles goed dooreen. Voeg de gevogeltefond toe en roer om. Giet er een klein glas water bij en breng op smaak met peper en zout. Doe het deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Controleer regelmatig en voeg zo nodig wat water toe. Meng het groen van de lente-ui onder de groenten, roer goed en laat nog eens 10 minuten koken. Strooi er net voor het opdienen het piment d'Espelette over en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Dien warm op.

Ragout van ui met pikante worteltjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Lentehutspot met kibbeling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van kikkererwten met spinazie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept