Rijstepap met ijs

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rijstepap: Doe de slagroom ongeklopt in een pan. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het zaad eruit Dit roeren en even aan de kook brengen. Kook dan de biologische rijst ongeveer 15 minuten in een pannetje water, op zacht vuur. Vervolgens kan de witte basterdsuiker er door geroerd worden. LET OP: Zorg dat je echt eerst de rijst goed kookt en niet alvast de suiker erbij doet, want anders krijg je de rijst nooit gaar. Bananen: Haal de schil van de biologische bananen en snijd deze in grove stukken. Bak de stukken in een hete pan met wat boter. Laat het mooi karmeliseren met het handje bruine suiker. Blus het af meteen kopje water, zet het vuur dan uit. Serveer de rijstepudding met wat stukjes banaan en vanille ijs.

Rijstepap met ijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Romige rijstepap met aardbeien en honingamandelen
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Ris a la mande (Deense rijstepap)
40 min Nagerecht
Bekijk recept