Rijsttaart

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Beboter lichtjes een of twee taartvormen en duw het uitgerolde deeg er goed in, prik enkele keren met een vork op de bodem - Laat het deeg nu in de vorm in de koelkast rusten.
- Maak een rijstpapje, kook de melk met de vanillestokjes, het snuifje zout en 120 gr suiker.
- Doe er de rijst bij en roer en laat heel zachtjes verder koken tot de rijst helemaal gaar is, reken op 20 tot 30 minuten, haal van het vuur.
- Scheid de eiwitten van de dooiers, roer de dooiers onder de rijst ,laat een kwartier rusten en roer af en toe.
- Verwarm de oven voor op 180°C - Klop de 3 eiwitten tot sneeuw, voeg er op het laatst de resterende suiker bij en klop die mee onder het eiwit.
- Spatel het opgeslagen eiwit onder de rijstpap en giet het mengsel in de taartvormen zodat die elk voor 3/4 gevuld zijn.
- Bak langzaam in de warme oven gedurende 40 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster.

Rijsttaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rijsttaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Pittige rijsttaart met krab
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omgekeerde rijsttaart
30 min-
Bekijk recept

Rijsttaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Pittige rijsttaart met krab
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omgekeerde rijsttaart
30 min-
Bekijk recept