Risotto met kastanjechampignons

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de helft van de sjalotjes. Roer hierna de rijst vanuit het pak erdoor tot deze begint te glanzen. Blus dan de rijst af met de witte wijn en voeg er de helft van de bouillon aan toe. Laat de risotto vervolgens zo’n 15 minuten doorpruttelen in een pan zonder deksel. Voeg scheutje voor scheutje de rest van de bouillon toe en laat nog 10 minuten doorkoken. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan, fruit nog 2 sjalotjes aan en voeg de kastanjechampignons toe. Bak deze mooi bruin op een hoog vuur. Roer nu de parmezaanse kaas door de risotto en breng deze op smaak met wat peper en zout. Verdeel tot slot de risotto over 4 voorverwarmde borden en verdeel de kastanjechampignons en de walnoten erover. Garneer het geheel met wat bieslook.

Risotto met kastanjechampignons is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met champignonvulling
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept