Risotto met waterkers en grijze garnalen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hak een sjalotje fijn en stoof aan in wat olijfolie. Laat even glazig worden en voeg er de rijst aan toe. Als de rijst ook glazig wordt, blus met de witte wijn en blijf roeren tot de wijn volledig door de rijst is opgenomen. Blus daarna met een flinke scheut kippenbouillon en blijf- op een zeer laag vuur en onder deksel - stelselmatig bouillon bijvoegen tot de rijst alle bouillon opgeslorpt heeft. Als de bouillon op geraakt, kan je de rijst verder laten garen met een beetje water. Blijf goed roeren in de rijst om aankleven te voorkomen, ongeveer 25 minuten. Cutter de waterkers en de peterselie, samen met een ijsblokje, in een keukenrobot. Voeg deze vervolgens bij de risotto, samen met een klontje boter. Breng op smaak met flink wat zwarte peper en eventueel wat gemalen Parmezaanse kaas. Bestrooi op het allerlaatste moment met de grijze garnalen en besprenkel met wat room.

Risotto met waterkers en grijze garnalen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept