Rode portijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwarm de room in een pan met

2.5 liter inhoud, voeg 4 eetlepels suiker toe Laat al roerend de suiker oplossen.
- Doe de eieren in een beslagkom en voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe, doe dat al kloppend op een matige snelheid (met handmixer/keukenmachine) tot het schuimig en wit is.
- Giet het hete roommengsel met een dun straaltje bij het eimengsel (al kloppend) - Giet het mengsel al roerend terug in de pan en verhit dit tot 75°C .
- Roer de port en de grenadine erdoor.
- Laat het mengsel in ongeveer 10 tot 15 min afkoelen in een ijswaterbad (Klop regelmatig) - Doe het afgekoelde mengsel in de ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing van de machine.Of giet het in een ijsbak en zet in de diepvries en roer het regelmatig om

Rode portijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Portijs
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sorbet Van Meloen En Ananas
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept