Roggebrood

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng het roggemeel in een kom met het zout, voeg de stroop en het water toe en meng en kneed het geheel tot een stevig deeg; voeg - indien nodig - tijdens het kneden nog 1 of 2 eetlepels heet water toe.Vorm van het deeg eerst een bal en plat die rondom af tot een soort drie- dimensionale rechthoek. Doe het deeg in een beboterde vorm (bijv. een kleine cakevorm of een passend koekblik) en dek de vorm af met dubbel- gevouwen aluminiumfolie (de kant die tegen het deeg aan komt moet eerst worden beboterd). Bak het broodje ca. 3 uur in de op 125 graden Celcius verwarmde oven. Of doe het deeg in een vorm voorzien van een goed sluitend deksel en stoom het brood ca. 3 uur boven kokend water.

Roggebrood is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept