Russische honingkoek

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Honing, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat in pannetje doen en al roerend verwarmen. Boter,suiker, eieren en bakpoeder licht en schuimend roeren, geleidelijk rum aroma, amandelolie, geraspte citroen/ sinaasappelschil en cacao door de eieren mengen. Rozijnen wassen en droogdeppen met papier, 2 eetlepels bloem met rozijnen , sukade en oranje snippers vermengen. Bloem zeven in beslagkom, eerst honingmengsel door de bloem mengen, dan het eiermengsel erbij en weer vermengen. De met bloem bestoven vruchten door het deeg mengen. Cake of broodvorm ± 30 cm langgoed met boter invetten, deeg erin en onder in de oven plaatsen, 90-100 minuten bakken. Intussen krenten wassen en sukade hakken, krenten drogen. Van poedersuiker en citroensap glazuur roeren, dit over afgekoelde cake smeren, daar krenten en sukade op strooien.In aluminium folie verpakt blijft hij in de koelkast 3 weken vers, 16-18 plakken.

Russische honingkoek is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitmousse en flinterdunne honingkoek
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Russische Honingkoek
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Honingkoek Uit Luzern
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Honingkoek
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Stokjesbrood Russische salade
40 min Snack
Bekijk recept
Russische zalmsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veldsla en witlof op Russische wijze
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde ananas, kruidensap, frambozengel en sorbet van rode wijn
20 min Nagerecht
Bekijk recept