Russische Paastaart

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker wit en schuimend. Voeg de geraspte citroenschil toe. Hak of maal de noten fijn en voeg ze toe. Klop de eiwitten zeer zeer stijf en spatel ze door het beslag. Vet een springvorm in met boter en schep het beslag erin. Schuif de vorm in de voorverwarmde oven en bak het gebak 50 minuten tot het van de wand loslaat. Laat de taart nog 15 minuten in de oven staan en laat hem vervolgens op een rooster afkoelen. Klop de slagroom stijf en roer er druppelsgewijs de rum door. Schep de poedersuiker erdoor en leg de room als een deken op de taart. Garneer met de gekleurde paaseitjes.

Russische Paastaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Paastaart met yoghurt
2 min Nagerecht
Bekijk recept
Paastaart met vanillecrème en frambozen
75 min- Nagerecht
Bekijk recept
Pastiera Napoletana (Napolitaanse paastaart)
45 min Gebak
Bekijk recept
Verrukkelijk zoete paastaart
60 min -
Bekijk recept

Stokjesbrood Russische salade
40 min Snack
Bekijk recept
Russische zalmsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veldsla en witlof op Russische wijze
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde ananas, kruidensap, frambozengel en sorbet van rode wijn
20 min Nagerecht
Bekijk recept