Rozijnenbrood

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Werkwijze: Spoel eerst de rozijnen met lauw water en laat goed uitlekken. Zeef de bloem boven een kom en roer de droge gist erdoor. Maak een kuiltje in het midden en doe de suiker, de vanillesuiker en de gesmolten vetstof erin. Begin vanuit het midden te roeren en voeg geleidelijk de melk (of het water) toe tot een glad beslag verkregen wordt. Spatel vervolgens de rozijnen door het beslag. Doe het beslag in een ingevet bakblik en laat gedurende een 40-tal minuten op een warme, tochtvrije plaats rijzen. Bestrijk (eventueel) de bovenkant met het losgeklopt ei waardoor wat melk geroerd is. Bak het brood in een op 220°C voorverwarmde oven gedurende ongeveer 35 minuten. Extra tip: Door de rozijnen te vervangen door parelsuiker, bekomt men suikerbrood. Smakelijk !

Rozijnenbrood is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Verloren rozijnenbrood met abrikozenmoes
20 min
Bekijk recept
Zoete kwark-roombroodjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wentelteefjes met kaneel-limecrème
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rozijnenbruschetta met Italiaanse aardbeien
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Verloren rozijnenbrood met abrikozenmoes
20 min
Bekijk recept
Zoete kwark-roombroodjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wentelteefjes met kaneel-limecrème
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rozijnenbruschetta met Italiaanse aardbeien
15 min Nagerecht
Bekijk recept