Zoek
Roodwitje
0 min
Jerryke's Cuisine
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Voor 4 personen:
1 conservenblik met tomatenpulp van Mutti
2 soeplepels griessuiker
1 muntblaadje
1 citroensap
250 gr aardbeien
5 eieren (geel)
1/2 liter volle melk
150 gr suiker
1 vanillestok
1/2 liter room
200 gr witte cho
Bereiding
Tomatenpuree: Maak een tomatenpuree met de tomatenpulp van Mutti en 150 gr suiker. Laat afkoelen en bestrooi vervolgens met een fijngesneden muntblaadje. Aardbeien: Snij enkele aardbeien in vier, breng ze op smaak met limoensap, voeg een muntblaadje toe en schud ze dooréén. Witte chocolademoes: Maak een €œcrème anglaise€ met 5 geel van eieren, ½ liter melk, 150 gr suiker en één geraspt vanillestokje. Laat alles op een zacht vuurtje opwarmen gedurende 5 minuten. Voeg 200 gr witte chocolade toe en laat zachtjes smelten. Laat afkoelen. Schik op het bord: Neem een diep bord en leg de tomatenpuree op een 1/4 van het bord, leg er dan de aardbeien op en als laatste de witte chocolademoes. Dien op met een aardbeiensorbet. Recept van Damien Van der Hoeven, lid van de €œJeunes Restaurateurs d€™Europe€
Roodwitje is een recept van
Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker