Salade van gembergroente en kip

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
- Pers de limoenen uit. Roer een dressing van het limoensap, 1 eetlepel gembersiroop en de ketjap.
- Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten ca. 5 minuten. Voeg 2 eetlepels gembersiroop toe en verwarm deze kort mee.
- Meng in een grote schaal de roergebakken groenten met de noedels, de kipfiletreepjes en de dressing.
- Schep de lauwwarme salade op grote borden of in kommen en strooi er wat kroepoek over. Geef de rest van de kroepoek er apart bij. **Anders kan ook** -Voeg met de noedels 1/4 in reepjes gesneden ijsbergsla toe en vervang de gerookte kipfilet door 150 g gezouten pinda's of cashewnoten. Vervang de dressing door (ca. 8 eetlepels) Woksaus Gember Lemon.

Salade van gembergroente en kip is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept