Salade van kip met passievruchten

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de kippenfilets in reepjes. Spoel en zwier de eikenbladsla en gooi de grootste nerven weg. Spoel en droog de sojascheuten, en vermeng ze met de kippenreepjes. Snij de passievruchten in tweeën, haal de pulp eruit en haal ze door een zeef, om de zaadjes te verwijderen en het sap op te vangen. Giet het sap in een kom, doe er een koffielepel mosterd bij en meng de mosterd erdoor. Doe er vervolgens een eetlepel olijfolie, een koffielepel balsamicoazijn en een koffielepel xeresazijn bij. Strooi er peper en zout over, meng alles dooreen en proef. Doe er een beetje citroensap bij, voor een zure toets. Schik de eikenbladsla in een (sla)kom en doe er in het midden het mengsel kippenfilet/sojascheuten bij. Giet er de vinaigrette met de passievruchten over.

Salade van kip met passievruchten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept
Passievrucht-mascarponegebak
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Cuarenta y tres met passievrucht
10 min - Nagerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept