Verwarm de oven op 200º. Braad de uien in de pan met de helft van de olijfolie tot ze zacht worden. Voeg de suiker toe en kook de uien gedurende één minuut op een hoog vuurtje tot ze carameliseren. Verwijder de uien van het vuur en roer ze in de broodkruimels samen met de pompelmoesstukken, de pompoenzaadjes en de koriander. Kruid het geheel met zout en peper en laat het afkoelen. Verdeel de vulling tussen de sardinefilets en rol ze elk op van kop tot staart. Schik de sardines in een licht geoliede ovenschotel met de staart naar boven. Bak gedurende 12-15 min of tot alles gaar is. Meng de rest van de olijfolie met de balsamico en de honing. Kruid het geheel met peper en zout. Giet het over de raketsla en schud deze zodat alle blaadjes licht bedekt worden. Schik de slablaadjes in stapeltjes op 4 borden en leg op elk twee gebakken sardines. Dien onmiddellijk op. “Een halve pompelmoes bevat al 110 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C” Dit recept is me toegestuurd door Florida pompelmoezen.
Sardines met Florida pompelmoesvulling is een recept van Jerryke's Cuisine