- Vouw de deeglap in drie?n draai hem en vouw hem nog een keer dubbel.
- Rol het deeg naar de vouwkant uit. Herhaal deze handeling nog twee keer.
- Laat het deeg daarna in drie?n en dubbelgevouwen 30 minuten rusten in de ijskast.
- Maak nu het gehakt aan met het zout, de fijngesneden basilicum, sjalot, peper en de fijngemaakte beschuit.
- Voeg hierbij de helft van het eimengsel.
- Verdeel het gehakt in ongeveer 10 stukjes die je rolt tot een lengte van 9 centimeter.
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Haal het deeg uit de ijskast en rol dit uit tot een lange lap van ongeveer 10 cm breed en 0,5 cm dik.
- Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken.
- Doe op ieder deeglapje een rolletje gehakt en vouw de naad dicht naar - de zijkant bevochtigt de naad met wat water en druk deze goed aan met een vork.
- Je kan aan de bovenkant het deeg wat insnijden dit geeft na het bakken een leuk effect.
- Leg nu alle saucijzenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk ze met het restant van het ei en bak ze in 35 minuten gaar en goudbruin."}}