Savooikoolsoep met kaas en spek

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De savooikool schoonmaken, fijnschaven en met de grofgehakte uien aanfruiten in de boter. Kruiden met wat peper, zout en komijnpoeder, bestuiven met bloem, doorroeren. Overgieten met vleesbouillon en aan de kook brengen. Ongeveer 15 minuten laten doorkoken en pureren met de staafmixer. Het geroosterde brood met de kaas beleggen en laten smelten in de oven. De spekreepjes krokant bakken zonder vetstof. Een snee kaasbrood in een diep bord schikken, de soep erover scheppen en bestrooien met spekreepjes. Tips: - Voeg bij de soep in plaats van kaasbrood en spekreepjes eens pittige balletjes lamsgehakt met knoflook.
- Savooikool is een ideale groente om te vullen. Neem de mooiste bladeren, blancheer ze en vul met bv. pittig gehakt of met rijst en champignons met tuinkruiden.

Savooikoolsoep met kaas en spek is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Savooikoolsoep een dikke maaltijdsoep
0 min
Bekijk recept
Savooikoolsoep
0 min
Bekijk recept