SCDiet-amandelbrood.

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

laat de boter zachtjes smelten de boter, eieren en de uitgelekte SCD-yoghurt met het zout in een keukenmachine of met de mixer mengen verwarm de oven voor op 175 graden (hete luchtoven) of in conventionele oven 190 graden het amandelmeel toevoegen en goed mixen, het 'deeg' wordt niet echt stijf, het lijkt meer op cakebeslag pas als allerlaatste het zuiveringszout toevoegen, anders rijst het niet meer vet een kleine cakevorm goed in met boter of kokosvet en bestrooi de bodem met wat amandelmeel doe het 'deeg' in de vorm en strijk met een lepel de bovenkant glad plaats de cakevorm in de voorverwarmde oven en laat gedurende 45 - 60 minuten bakken controleer met een vork of mesje of het brood goed gaar is (blijft het plakken, dan moet het iets langer) haal de vorm uit de oven en maak met een spatel het brood los van de vorm laat het brood goed afkoelen, anders zakt het in elkaar. Tips: Doe 1 eetlepel karweizaad door het meel en je krijgt een brood wat op roggebrood lijkt. Voeg op het laatst, nog voor het zuiveringszout, 75 gram rozijnen en/of andere gedroogde vruchten toe en je krijgt een heerlijk hapje bij de thee.

SCDiet-amandelbrood. is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zoet amandelbrood
10 min
Bekijk recept
Krokante peren met witte chocolademousse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vijgen-amandelbrood
165 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Citroenkwark met amandelkoekjes
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Lois Lang Amandelbrood
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept