De pompoen schillen, pitten verwijderen in blokjes snijden en samen met de geschilde en in blokjes gesneden ui om en om bakken in een eetlepel olie en een eetlepel boter. Hittebron verlagen, bouillon en korianderpoeder erbij doen en in twintig minuten zacht stoven. Met een staafmixer tot moes pureren. Het bier erdoor roeren en nog vijf tot tien minuten verwarmen. Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout. De filets bestrooien met Cajunkruiden en bestuiven met wat bloem. In een koekenpan met anti-aanbaklaag drie eetlepels olie en een eetlepel boter verhitten en hierin de filets aan beide kanten bakken, tot ze lichtbruin van kleur zijn. De gepureerde pompoen verdelen over voorverwarmde borden en de gebakken filets hierop leggen. Garneren met fijngehakte peterselie. Serveren met aardappelkroketjes en in boter gestoofde dunne sperzieboontjes
Scholfilet met gepureerde pompoen is een recept van Jerryke's Cuisine