Schotse cake

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de rozijnen en laat ze wellen in de whisky. Hak de citrusschillen zeer fijn. Voeg ze met de gekonfijte vruchten bij de rozijnen en de whisky. Smelt de boter .Mix de eieren samen met de melk, de griessuiker en vanillesuiker. Roer er het bakpoeder en vervolgens de bloem door. Meng er voorzichtig de gesmolten boter onder. Meng het cakedeeg met kaneel en vanillesuiker, het vruchtenmengsel en het snuifje zout. Bak de cake gedurende 50 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven. Halverwege de baktijd de warmtebron verminderen tot 150 °C. Ontvorm de cake en laat afkoelen op een taartrooster. Verwarm de honing en garneer het gebak met in honing gedoopte walnoten. Tip: Omdat er in het deeg zoveel ingrediënten zijn verwerkt, zal deze bereiding vlugger bruin worden. Daarom afdekken met aluminiumfolie.

Schotse cake is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept

Gegrilde zalm met citroen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met krokante korst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surimi met cocktailsaus en mango
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met driepepersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept